Cauta
Cautare

Abces anal – diagnostic, tratament, preventie

Abces anal – diagnostic, tratament, preventie
3 februarie 2016

Cum este diagnosticat abcesul anal?

O evaluare aprofundata a istoricului medical si examenul fizic vor fi efectuate de catre medicul specialist. Examinarea fizica trebuie sa includa un examen rectal.
Proctosigmoidoscopia: Este o procedura utilizata pentru a efectua examinarea interna a anusului, rectului si colonului pentru a elimina suspiciunea asupra anumitor afectiuni anorectale
In cazuri foarte rare, cand abcesele anorectale sunt foarte profunde, o scanare CT a pelvisului, RMN pentru abdomen si ecografie rectala, pot fi necesare pentru a determina locatia exacta in care puroiul este acumulat.
Analizele de sange pot dezvalui o crestere a numarului de celule albe, care este o dovada de infectie in organism.
Testele de screening pot fi efectuate pentru a exclude urmatoarele conditii: boli cu transmitere sexuala, boli inflamatorii intestinale, boala diverticulara, infectii ale tractului gastrointestinal inferioare
Multe afectiuni clinice pot avea semne si simptome similare cu abcesul anal. Personalul medical poate efectua teste suplimentare pentru a exclude alte afectiuni anorectale pentru a ajunge la un diagnostic definitiv.

Care sunt posibilele complicatii ale abcesului anorectal?

Fistula anala: Este o ruptura care se dezvolta intre intestin si piele, aproape de anus. Fistula anala potate provoca sangerari, dureri si descarcare de gestiune in timpul tranzitului intestinal, raspandirea infectiei in tot corpul, atunci cand infectia intra in fluxul sanguin (septicemie), durere, care este continua si severa, reaparitia abcesului anal, cicatrizare in regiunea anala.

Cum se trateaza abcesul anorectal?

abces-analPrin procedura chirurgicala se deschide abcesul si se dreneaza scurgerea de puroi. Aceasta implica: Anestezie, spitalizare – mai ales in cazul in care afectiunea este avansata.

Este recomandat sa faceti bai de sezut cu apa calduta, acestea calmeaza durerea, reduce umflarea si poate ajuta la vindecarea abcesului.
Dupa operatie, medicul poate prescrie antibiotice si medicamente impotriva durerii.

Cum pot fi prevenite abcesele anorectale?

Tratamentul medical imediat pentru bolile cu transmitere sexuala va ajuta la prevenirea dezvoltarii abcesului anal.
Utilizarea de prezervative in timpul actului sexual vaginal si anal, este una dintre masurile preventive ce trebuie adoptate.
Masurile preventive pentru sugari si copii mici: Schimbarea scutecului la intervale frecvente, Mentinerea igienei corespunzatoare in timpul schimbarilor de scutec poate ajuta, de asemenea, la prevenire.

Diagnosticul corect si tratamentul imediat al abcesului anal este necesar pentru a asigura o vindecare cat mai buna.

O intarziere a tratamentului poate duce la complicatii pentru abces anal (detalii aici).
In general, sugari si copii mici se recupereaza mai rapid.

Posted in Clinica Proctoline by MedicalOnGroup