Cauta
Cautare

Hemoroizi la toate varstele

Hemoroizi la toate varstele
3 noiembrie 2017

Cum te afecteaza un stil de viata nesanatos?

Oamenii din ziua de astazi, desi sunt mai atenti decat inainte la stilul de viata pe care il adopta, sunt tot mai amenintati de boli si de afectiuni noi care survin ca urmare a obiceiurilor nesanatoase pe care acestia le au. Faptul ca stam atat de mult in pozitie sezut in loc sa facem mai multa miscare este unul din indicatorii modului nenatural in care alegem sa ne petrecem timpul. De altfel, tot mai des aud in diferite cercuri de anumite cazuri de hemoroizi la varste fragede. Bineinteles, hemorizii pot aparea din mai multe cauze, dar nu putem nega faptul ca foarte multi copii au ajuns sa aleaga drept forma de divertisment calculatorul sau laptopul in detrimentul iesirilor cu prietenii.

Desi sanatatea ar trebui sa ne preocupe cel mai mult, lumea prefera sa-si lase propria stare de sanatatea la indemana sortii, iar mai apoi a medicilor. Pentru un om de rand, motivele pentru care s-ar preocupa mai mult de sanatate sunt putine sau lipsesc cu desavarsire. Din punctul meu de vedere, educatia in acest sens lipeste total, mai ales in zonele rurale in care accesul la informatie este destul de restrans in comparatie cu cel din mediul urban.

Nevoile unei persoane sunt in general imediate, iar din acest motiv sanatatea este lasata intotdeauna pe ultimul loc, pana in momentul in care apare o problema care necesita o rezolvare urgenta. Aceasta modalitate de abordare este insa fundamental gresita deoarece costurile restabilirii sanatatii sunt mult mai mari decat costurile prevenirii bolilor cu risc major (detalii aici).

Tendinte spre o viata sanatoasa

La nivel european, se observa totusi o crestere a nivelului de preocupare a persoanelor fata de propria sanatate. In special statele vestice au inceput de ani buni sa investeasca tot mai mult in santatate si in educarea oamenilor cu privire la riscurile actuale pe care si le asuma prin adoptarea unor practici mai putin sanatoase. Exista chiar state in care sedentarismul a fost redus la cote impresionante datorita incurajarii oamenilor de a alege bicicleta in detrimentul autoturismului pentru a se deplasa pe distante relativ scurte.

In concluzie, sunt de parere ca ar trebui sa acordam o atentie sporita modului in care alegem sa ne petrecem viata (hemoroizii sunt o afectiune datorata stilului de viata) deoarece sanatatea primeaza in absolut orice moment si in functie de ea ar trebui sa ne organizam cat mai eficient modul de trai.

Posted in Clinica Proctoline by MedicalOnGroup