Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii sunt vase de sange umflate care sunt prezente în mod normal în jurul anusului si rectului inferior si care se intind, sau se umfla sub presiune. Hemoroizii sunt foarte asemanatori, ca afectiune, cu varicele.
Factorii care contribuie la aparitia de hemoroizi sunt: sarcina, ereditatea, imbatranire, si constipatia cronica sau diareea. Daca extindem putin, putem spune ca stilul de viata si alimentatia joaca un rol decisiv in aparitia acestor hemoroizi.
Hemoroizii pot să apara in interiorul anusului (interni) sau sub pielea din jurul anusului (externi). Un hemoroid intern poate iesi în afara prin anus, in afara corpului. Aceastia se numesc hemoroizi prolabati.

Simptomele pentru hemoroizi

Exista o gama variata de simptome pentru hemoroizi. Este bine de stiut ca daca aveti hemoroizi nu este nevoie sa experimentati toate simptomele.
Unele dintre aceste simptome ale hemoroizilor sunt: sangerari cu sange rosu aprins, scaunul dureros, umflarea in jurul anusului, un nodul dur in jurul anusului, fisuri anale, abcese anale, iritații anale si mancarime.

Cauzele aparitiei bolii hemoroidale sunt variate, debutand chiar si la varste fragede. Factorii pot fi de natura genetic-ereditara, alimentara, o viata sociala sedentara, sau chiar si in urma unor eforturi fizice excesive.
In urma studiilor de specialitate, s-a demonstrat ca femeile sunt cu mult mai predispuse la aparitia acestor afectiuni, datorita fluctuatiilor de tranzit intestinal, mai ales la femeile insarcinate.
Inca din perioada sarcinii, apare un mic disconfort in zona rectala, predispozitia la constipatie fiind mai accentuata, iar la igiena zilnica, se face simtita o inflamatie, cat un „bob de mazare”, uneori dureros, alteori de neluat in seama.
Nu amanati consultul la medicul specialist proctolog in cadrul Clinicii Proctoline, acesta fiind singurul care in urma unui consult care include si anoscopia computerizata, sa stabileasca cu precizie diagnosticul si tratamentul eficient fiecarui pacient.

Care sunt cauzele pentru hemoroizi?

Hemoroizii sunt cauzati de presiunea mare din rect, fortand sangele sa se acumuleze si sa intinda sau sa umfle peretii venelor. Uneori presiunea rupe venele.

Sunt hemoroizii periculosi?

Nu hemoroizii, de obicei, nu sunt un pericol pentru viata ta. In cele mai multe cazuri, simptomele pentru hemoroizi vor dura doar cateva zile. Nu toti cei care au hemoroizi vor experimenta simptome.

Sunt hemoroizii o afectiune comuna?

Cazurile de hemoroizi sunt foarte frecvente. Hemoroizii afecteaza atat barbatii, cat si femeile. Aproximativ jumatate din populatie va avea hemoroizi pana la varsta de 50 de ani. De asemenea, hemoroizii sunt o afectiune fregventa in randul femeilor gravide, datorita presiunii exercitate de fat in abdomen, precum si datorita schimbarilor hormonale, care apar in timpul sarcinii. Toate acestea cauzeaza intinderea si umflarea vaselor hemoroidale care devin mari, dureroase sau imflamate. Aceste vase sunt, de asemenea, plasate sub presiune severa in timpul nasterii. Pentru cele mai multe femei, hemoroizii cauzati de sarcina sunt o problema temporara.

Cum sunt diagnosticati hemoroizii?

Hemoroizii sunt diagnosticati de catre un medic proctolog. Medicul va examina anusul si rectul pentru a depista vasele de sange umflate. Medicul poate examina, de asemenea pacientul cu un anoscop sau un colonoscop. Un anoscop este un tub luminat, util pentru vizualizarea hemoroizilor interni. O colonoscopie este utilizata pentru a examina întreaga rectul.

Exista tratamente pentru hemoroizi?

Da, exista tratament hemoroizi. Tratamentul medical al hemoroizilor are initial ca scop ameliorarea simptomelor. Simptomele pot fi reduse prin: bai cu apa calduta, cresterea cantitatii de fibre si fluide in alimentatia zilnica.
In a doua faza intervine tratamentul medical chirurgical pentru hemoroizi. Acesta poate fi invaziv, adica operatie chirurgicala clasica, cu bisturiu, anestezie, perioada de invaliditate necesara pentru refacere, sau tratament noninvaziv sau minim invaziv. Acesta din urma constau in metode medicale moderne care nu implica anestezie generala, nu implica durere insuportabila sau perioade de invaliditate.
Clinica Proctoline este clinica privata care a introdus in Romania aceste metode noninvazive de eliminare a hemoroizilor, inca din anul 1997. In functie de diagnostic medicul va decide tipul de interventie adecvat pentru Dvs., printre acestea amintim bandarea cu benzi elastice a hemoroizilor sau radiofregventa (detalii aici).

Se pot prevenii hemoroizii?

Cel mai bun mod de a preveni hemoroizii este de a pastra scaunele moi, astfel incat acestea sa treaca cu usurinta, cu putina incordare si sa se evite constipatia.

Clinica Proctoline – Experienta , Profesionalism, Siguranta!

De peste 20 de ani in Romania, Clinica Proctoline, este prima clinica proctologica specializata in tratarea afectiunilor anorectale in regim ambulatoriu .
In cadrul Clinicii Proctoline se efectuaza consultatii, investigatii si tratament de specialitate non-chirurgical, prin metode moderne si minim invazive, fara a va fi afectata viata sociala.

Este indicat sa prevenim agravarea bolii hemoroidale inca de la primele semne ale aparitiei: sangerari anale la defecatie , usturimi anale, senzatia de greutate si disconfort la anus, dureri, mancarimi.

Clinica Proctoline va ofera cel mai eficinet tratament pentru afectiunile anorectale ( hemoroizi interni si externi, fisuri anale, mariste hemoroidale, fistula perianala, polip anal, condiloame si papile anale hipertrofice) fara operatie chirurgicala si fara internare.