Cauta
Cautare

Ulcer varicos – prezentare generala

Ulcer varicos – prezentare generala
28 august 2015

Ulcer varicos este un termen medical care poate inspaimanta foarte multe persoane, si in principal pe acelea trecute de varsta a doua care cunosc notiunea aceasta.

ulcer-varicosCe este acest ulcer varicos?

Aceasta este prima intrebare care vine in minte persoanelor care aud pentru prima oara acest termen, iar raspunsul pe care il primesc le sperie aproape de fiecare data. Ulcerul varicos este o afectiune destul de severa a pielii, afectiune care poate sa apara in cazul persoanelor care sufera sau au suferit de varice, si care nu au aplicat un tratament pentru varice la momentul oportun. Chiar daca acest ulcer varicos este ultima etapa a evolutiei varicelor, aceasta este si cea mai severa, asa ca nu trebuie ignorat sub nici o forma de catre cei predisupusi la aparitia sa.

Varicele netratate, adica acele vase se sange de la suprafata pielii gambelor si a coapselor, pot provoca eczeme puternice, iritatii ale pielii, care provoaca dureri insuportabile si care dau senzatii de mancarime constanta. Aceste eczeme, desi par foarte usor de tratat si sunt vazute ca o afectiune inofensiva, pot evolua foarte rapid in ulcer varicos, transformandu-se dintr-o afectiune inofensiva intr-un handicap real care poate pune probleme serioase existentei indivizilor afectati.

Cum se poate trata acest ulcer varicos?

Foarte multe modalitati de tratare pentru acest ulcer varicos nu au fost dezvoltate, acestea fiind unele bazate strict pe curatarea ranilor, pe dezinfectarea acestora, pe bandajarea si ingrijirea lor si pe analizarea structurii lor in scopul tratatrii cu antibiotice, si alte medicamente sub forma de pastile sau creme topice.

O modalitate de tratare si prevenire a acestui ulcer varicos este folosirea ciorapilor compresivi si a bandajelor dezinfectante. Acestea se folosesc perioade lungi de timp, pentru a putea da rezultatele pozitive dorite, Ciorapii compresivi se pot alege in functie de marimea lor si de presiunea ce se doreste a fi exercitata, si pot fi folositi, fara a crea vreun disconfort, pe sub haine sau prin casa. Bandajele insa trebuie aplicate de catre un doctor, acestea necesitand o indemanare suplimentara. De asemena numai medicul specialist este in masura sa stabileasca paramaetrii ciorapilor (nivelul de presiune) si inclusiv sa aleaga ciorapii potriviti.

Asadar, daca suferiti de varice, sau daca o persoana din familia dvs a suferit de varice in trecut, daca nu ati tratat aceasta afectiune la timp, daca ati inceput sa experimentati simptome tipice pentru acest ulcer varicos, daca ranile de pe picioarele dvs va dau de gandit si va sperie, apelati imediat la Clinica Varicoline care sa va poata vindeca de aceasta afectiune.

Posted in Clinica Varicoline - plagi by MedicalOnGroup