Cauta
Cautare

Viata sexuala dupa accident vascular cerebral

Viata sexuala dupa accident vascular cerebral
18 octombrie 2018

Ce afectiuni ne pot distruge viata sexuala?

Cine poate masura efectele devastatoare ale unui accident vascular cerebral (AVC) asupra unei persoane? Numai cei care au trecut prin astfel de situatii pot spune cat e de complicat.
Mai exista sansa unei vieti cat de cat normale din punct de vedere emotional, sexual si fizic? Mai are rost sexul? Nu cumva exista riscul unui nou AVC daca fac sex?
Cu aceste intrebari si temeri, nu este de mirare ca multi dintre cei care au supravietuit unui accident vascular cerebral sunt ingrijorati atunci cand vine vorba despre reluarea relatiei intime. Gandurile cu privire la riscurile asociate sexului si la cat de performant ar fi in pat, pot induce pacientului o stare de anxietate si depresie.
Raspunsurile sunt insa destul de simple. Sexul face parte din viata normala. Daca vrei sa te simti normal, trebuie sa redevii activ sexual. In realitate, in timpul actului sexual, ritmul cardiac creste pana la 130 de batai pe minut. Creste si tensiunea arteriala, insa putin. Pulsul si tensiunea ridicate ajung la un nivel similar multor activitati si exercitii pe care pacientul le realizeaza in timpul zilei. E bine sa consulti medicul daca ai nevoie de confirmari.
Este nevoie de multa adaptare si rabdare. Libidoul scade datorita oboselii, anxietatii, depresiei si durerii. Apar ingrijorari privitoare la aspectul fizic si la viitor. Multi barbati nu mai reusesc sa aiba sau sa sustina o erectie ferma. Lipsa erectiilor este un simptom comun multor boli grave insa frica si lipsa de comunicare fac lucrurile sa se agraveze in cele mai multe cazuri. Vestea buna este ca orice AVC afecteaza doar o parte a corpului. De obicei, partea ramasa intacta are destule terminatii nervoase pentru a sustine o erectie.
Medicatia necesara dupa un AVC afecteaza de multe ori erectia. Medicamentele pentru scaderea tensiunii arteriale si antidepresivele au efecte nefaste asupra erectiei. Bolile asociate aparitiei accidentului vascular sunt: diabetul si bolile de prostata, ambele scad fluxul de sange spre organele genitale. Medicatia poate fi schimbata cu acordul medicului iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Primii pasi spre refacerea vietii sexuale:

Comunicarea este cheia succesului in astfel de situatii. O discutie cu medicul specialist te poate scuti de multe ingrijorari fara rost. Un accident vascular minor nu este la fel de traumatizant insa are cam aceleasi efecte asupra erectiilor. Experimentati, comunicati, acceptati si nu abandonati niciodata sexul din cauza dificultatilor (detalii aici)!
Daca ai observat ca erectiile tale nu mai sunt ce-au fost odata datorita accidentului vascular cerebral, a diabetului sau altor boli cronice, consulta un medic specialist in Clinica On din Bucuresti.
Nu te ingrijora! Exista viata sexuala dupa accident vascular cerebral !Specialistii te pot ajuta sa-ti revii!

Posted in Clinica Medicala On by MedicalOnGroup