Cauta
Cautare

Disfunctii sexuale la barbati, cauze si tratament.

Disfunctii sexuale la barbati, cauze si tratament.
11 octombrie 2018

Disfunctia sexuala masculina reprezinta orice forma de impediment care nu permite unui barbat sa satisfaca partenera sexual, sau chiar pe sine insusi. Specialistii spun ca un act sexual este alcatuit din patru etape si anume: faza de excitare, “platou”, orgasm si rezolutie.
Cauzele aparitiei disfunctiilor sexuale masculine pot fi atat de natura psihica (anxietate, stresul vietii cotidiene, grija permanenta fata de performanta sexuala, depresia, sentimentul de vinovatie, alte efecte tarzii ale unor eventuale traume sexuale suferite in copilarie), cat si fizice (diabet, probleme vasculare, hipertensiune arteriala, disfunctii neurologice, dereglari hormonale, disfunctii ale rinichilor, abuz de alcool sau droguri).

Marea majoritate a cazurilor de disfunctie sexuala sunt tratabile, de aceea este important ca pacientul sa isi impartaseasca preocuparile cu partenerul si cu medicul specialist.
Cele mai frecvente probleme sexuale la barbati sunt tulburarile de ejaculare (ejaculare precoce, tardiva sau retrograda), disfunctia erectila si dorinta sexuala inhibata.
Intalnita mai mult in randul tinerilor, dar si in cazul barbatilor cu un nivel scazut de educatie sexuala, ejacularea precoce este cea mai des intalnita disfunctie sexuala la barbati. Ejacularea precoce (prematura) are loc inainte sau imediat dupa penetrare.

Ce este disfunctia erectila?

Este definita ca incapacitatea de a avea sau de a putea mentine o erectie. Cauzele acestei disfunctii au la baza, de cele mai multe ori, afectiuni sanguine de tot felul, printre care probleme de circulatie sau arteroscleroza, dar si factori psihologici precum stresul, depresia sau starile anxioase.
Libidoul scazut se refera la lipsa dorintei sexuale fata de partener, sau fata de actul sexual in sine, ori o dorinta sexuala minima, aflata mult sub media unui individ sanatos si activ sexual. Libidoul scazut poate avea cauze atat de ordin fizic (pe fond hormonal atunci cand pacientul prezinta un nivel foarte scazut al testosteronului), cat si psihic..Alte cauze pot fi anxietatea sau depresia. De asemenea, o relatie de cuplu cu probleme poate duce la scaderea libidoului.
Pierderea interesului in activitatile sexuale poate ajunge sa fie insotita de disfunctii sexuale masculine.
Anxietatea fata de performantele sexuale/tracul, reprezinta o problema care poate sa apara brusc, in cazul barbatilor care prezinta un esec erectil in cadrul unui act sexual anterior. Acest esec care a avut loc poate sa declanseze faptul ca orice experiente sexuale care vor urma vor fi insotite de teama si de anxietatea legata de posibilitatea aparitiei din nou a neputintei de a dobandi si, apoi, de a mentine o erectie satisfacatoare in vederea desfasurarii fara probleme a actului sexual. Astfel de stari de anxietate vor ajunge sa domine orice experienta sexuala.

Lipsa de intimitate, reprezinta un adevarat impediment pentru activitatile de natura sexuala cat si starea de oboseala sau problemele cotidiene de cuplu sunt factori care afecteaza in mod sigur.
Pentru toate aceste disfunctii sexuale masculine, exista tratament personalizat stabilit de catre medicii specialisti urologi ai Clinicii On, in urma investigatiilor si a ecografiei Doppler, in conditii de discretie absoluta (detalii aici).
Nu ratati sansa sigura de a avea o viata sexuala normala, sanatoasa si in armonie cu partenera.

Posted in Clinica Medicala On by MedicalOnGroup