Cauta
Cautare

Ejacularea prematura (ejacularea precoce) – definitie, cauze, prevenire

Ejacularea prematura (ejacularea precoce) – definitie, cauze, prevenire
28 iulie 2017

Printre cele mai intalnite disfunctii sexuale masculine se regasesc problemele de ejaculare.

Ejacularea poate fi de mai multe feluri: precoce, intarziata, retrograda, anejacularea.

Ejacularea prematura (ejaculare rapida sau precoce) este o afectiune des intalnita mai ales in randul tinerilor, care inca nu si-au format o autoeducatie sexuala bazata pe autocontrol mental, dar si in cazul persoanelor cu varsta mai inaintata, cand apar si alte afectiuni ce pot avea efect negativ asupra unei vieti sexuale normale.

Ejacularea prematura (precoce) sau ejacularea rapida este lipsa totala de control asupra ejacularii, care are loc de multe ori, mai devreme decat si-ar dori amandoi partenerii. Multi barbati au orgasm mai repede independent de vointa lor .


Ejacularea precoce devine o problema doar in cazul in care se intampla prea frecvent. Insa, este un lucru normal ca un barbat sa ejaculeze rapid la prima sa experienta sexuala sau dupa o pauza prelungita si reluarea activitatii sexuale. In cele din urma nu exista nicio indoiala ca anxietatea joaca un rol important in multe cazuri de ejaculare precoce.
Principalul semn al ejacularii precoce este ejacularea care apare incontrolabil, inainte ca amandoi partenerii sa-si doreasca acest lucru, provocata de ingrijorare sau stres. Totusi, problema poate sa apara in diverse situatii sexuale, chiar si in timpul masturbarii.
Specialistii clasifica, in general, ejacularea prematura ca fiind primara sau dobandita (secundara).
Ejacularea precoce primara are loc la aproximativ un minut de la penetrare,sau chiar inainte de a avea loc penetrarea, starea de excitare fiind una foarte avansata. Incapacitatea de a intarzia ejacularea se poate datora unor experiente negative personale cum ar fi stresul, frustrarea sau evitarea intimitatii sexuale.
Ejacularea prematura secundara are aceleasi simptome ca si cea primara intalnita pe parcursul vietii unei persoane, dar cu o singura diferenta importanta, aceea ca, persoana a avut anterior relatii intime sexuale satisfacatoare, fara probleme de ejaculare. Ea poate aparea in urma unui soc emotional, al unor trauma psihice sau psihologice , al unor afectiuni cardio-vasculare, sau ale altor boli asociate.
Trebuie sa stiti ca pentru a depasi ejacularea prematura este nevoie de putin timp, autostimularea de sine este foarte importanta. Nu trebuie lasata la voia intamplarii aceasta experienta neplacuta, care se tot repeta, instalandu-se totodata frustarea, ducand inevitabil la lipsa libidoului. Exista o varietate de tratamente disponibile pentru tratarea acestei afectiuni, inclusiv anumite tipuri de exercitii, terapie si medicamente.
Cu o experienta de peste 20 ani in Romania, Clinica On, prima clinica privata in tratarea disfunctiilor sexuale masculine, cu ajutorul medicilor psihoterapeuti specializati in aceste afectiuni de natura sexuala, va ofera tratamente eficiente si o viata sexuala implinita.

Posted in Clinica Medicala On by MedicalOnGroup