Cauta
Cautare

Fisura anala – informatii generale

Fisura anala – informatii generale
28 septembrie 2017

Fisura anala este o rana destul de des intalnita la nivelul rectului si care afecteaza foarte multe persoane, indiferent de varsta sau sex.
O fisura anala poate afecta in egala masura si femeile si barbatii, chiar si copiii fiind predispusi la aceasta afectiune. Daca si tu esti afectat de durerile insuportabile cauzate de o fisura anala citeste cu atentie acest articol in care iti vom explica pe larg tot ce trebuie sa stii despre o fisura anala si cum te poti vindeca rapid.

Care sunt cauzele pentru o fisura anala?

O fisura anala este cauzata in majoritatea cazurilor de constipatie, de diareea acuta, sau de prezenta hemoroizilor, ale caror cauze principale sunt tot cele exprimate mai sus. O fisura anala este o rana de dimensiuni reduse din peretele canalului anal, si desi este inofensiva, poate provoca dureri insuportabile si complicatii destul de severe.
Care sunt simptomele resimtite daca am o fisura anala?
O fisura anala poate provoca foarte multe dureri, sangerari, mancarimi si arsuri in zona rectala. Durerile cauzate de o fisura anala sunt considerate de unele persoane cele mai acute dureri pe care le-au simtit vreodata, unele femei descriindu-le ca fiind chiar mai mari decat durerile simtite in timpul nasterii. In unele cazuri o fisura anala poate provoca si unele scurgeri de culoare galbena, scurgeri care apar in urma defecarii sau in urma unor exercitii fizice mai dure care au inclus toti muschii corpului.

Cum se poate diagnostica o fisura anala?

Desi simptomele pentru o fisura anala sunt destul de evidente, acestea nu sunt caracteristice doar acestei afectiuni. Aceleasi dureri se pot simti si in cazul hemoroizilor externi, cat si interni, si in cazul altor afectiuni mult mai severe ale rectului (detalii aici).
Asadar, singura persoana care iti poate spune cu exactitate daca ai sau nu o fisura anala este medicul proctolog, care iti poate da un diagnostic exact in urma unui control amanuntit realizat cu sau fara anestezie. Acest diagnostic poate rezulta fie din analizarea atenta a simptomelor, cat si dintr-un consult al rectului.
O fisura anala este cosmarul multor persoane care au experimentat asa ceva sau care au cunoscut persoane afectate. Desi este destul de inofensiva, o fisura anala inspira frica multor barbati si femei din intreaga lume, deoarece poate contribui indirect la distrugerea vietii acestora, la distrugerea carierelor lor si a relatiilor cu alte persoane, fie acestea din familie sau din afara acesteia.

In cazul in care aveti dureri in zona rectala, cel mai bine este sa va adresati medicului specialist. Clinica Proctoline este prima clinica din Romania specializata in tratamentul afectiunilor ano-rectale. Avem peste 20 de ani de experienta si mii de pacienti care acum sunt fericiti.

Posted in Clinica Proctoline by MedicalOnGroup