Cauta
Cautare

Metode de tratament pentru hemoroizi

Metode de tratament pentru hemoroizi
12 mai 2017

Fiecare persoana se naste cu plexuri venoase hemoroidale, dar acestea sunt cunoscute clinic ca „hemoroizi“ numai atunci cand se maresc si prezinta anumite simptome specifice. Hemoroizii sunt simptomatici la aproximativ 40% din populatia generala.
Factorii de risc includ factori ereditari, constipatia, cresterea presiunii intra-abdominale datorita sarcinii, tusea, varsaturile sau activitatea fizica intensa. Dintre acestia, factorii ereditari sunt cei mai importanti.

Dupa pozitionare, hemoroizii sunt clasificati ca interni (acoperiti de mucoasa) si externi (acoperiti de piele). Hemoroizi interni pot iesi in afara anusului cu defecatia (prolaps).

De asemena, hemoroizi mai pot fi clasificati in functie de stadiul de evolutie, pe grade, in functie de gradul de prolaps:
Gradul I: fara prolapse, poate aparea doar sangerarea
Gradul II: prolaps care se reduce in mod spontan, cu sau fara sangerare
Gradul III: prolaps care necesita reducerea manuala, cu sau fara sangerare
Gradul IV: prolaps hemoroidal ireductibil

La pacientii cu boala hemoroidala  stadiul I, II sau III, tratamentul de baza este conservator si poate consta in coagulare cu infrarosu, scleroterapie locala sau ligatura cu benzi de cauciuc. In aceste stadii, oricare dintre aceste metode de tratamen poate fi folosita in mod eficient pentru a  trata boala hemoroidala.
In stadiul III cele mai bune rezultate le are ligatura cu inele de cauciuc, desi remisia completa a simptomelor in acest stadiu se obtine doar in aproximativ 70% din cazuri.
Tratamentul chirurgical este indicat in cazul in care tratamentul conservator esueaza si pacientul doreste ameliorarea simptomelor sau in stadiul IV al bolii, cand este indicata doar interventia chirurgicala de excizie.

Excizia chirurgicala poate fi de asemenea indicata in stadiile mai mici ale bolii hemoroidale, care se asociaza cu hemoroizi externi simptomatici (detalii aici).

Vino la Clinica Proctoline

In concluzie evitati complicatiile, mergeti la doctor de la primele semen ale bolii. Preventia este cel mai bun tratament!

Posted in Clinica Proctoline by MedicalOnGroup