Ce sunt regimurile alimentare de fapt?

Sanatatea este cel mai de pret lucru de care dispun oamenii, dar in acelasi timp este si cel de care majoritatea se preocupa prea putin. Sau prea tarziu. Desi multi dintre voi stiu deja, alimentatia este cel mai important factor care ne determina starea de sananatate si care joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste calitatea propriei noastre vieti.

Acest lucru poate fi observat si dovedit extrem de simplu: cele mai importante boli necesita implementarea unui regim alimentar strict. De asemenea, cunoastem foarte bine ca exista un regim alimentar diferit in functie de specificul bolii. Totusi, fie ca vorbim despre un regim alimentar pentru diabet, sau un regim alimentar hemoroizi, importanta acestuia este hotaratoare in procesul de vindecare a pacientului supus acelui regim.

Cartile de specialitate vorbesc despre continutul alimentelor ca fiind atat de importante pentru om incat, o modificare extrem de simpla a compozitiei unui aliment poate schimba radical starea acestuia, in bine sau in rau.

Goana dupa resurse si problema alimentatiei la nivel mondial sunt lucruri cat se poate de serioase cu care ne confruntam la aceasta ora, dar de care foarte multi oameni prefera sa nu discute. De fapt, pana si teoriile conspiratiei vorbesc despre ideea cum ca oamenii sunt tinunti la un regim alimentar deliberat, acestora danduli-se impresia ca au extrem de multe alegeri de facut in ceea ce priveste alimentatia, cand de fapt toate variantele sunt oarecum asemanatoare sau chiar identice.

Bineinteles, teoriile conspiratiei sunt de regula exagerari bazate pe argumente nefondate, dar asta nu le anuleaza din start valoarea critica. Noi trebuie sa ne gasim stilul de viata potrivit pentru a ne dezvolta in mod corect, iar acest lucru presupunea implementarea unui regim alimentar chiar de catre noi asupra propriei noastre persoane. Totusi, prin regim alimentar nu ne referim la anumite restrictii autoimpuse in ceea ce priveste mancarea, ci la stabilirea unui orar adecvat pentru mesele zilnice.

De asemenea, foarte important este si ce mancam, nu numai cand mancam. Verificati intotdeauna eticheta produselor pentru a afla ingredientele si asigurati-va ca nu consumati decat alimente prielnice pentru organism si pentru santatea proprie.

In concluzie, desi este de multe ori greu de tinut, un regim alimentar (sau o dieta) va poate scuti de foarte multe vizite nedorite la medic, dar si de cheltuieli inutile pe medicamente sau tratamente pentru diferite boli sau afectiuni.