Cauta
Cautare

Varice – afectiune circulatorie ce nu trebuie neglijata!

Varice – afectiune circulatorie ce nu trebuie neglijata!
25 aprilie 2017

Venele varicoase sunt vene inflamate, ridicate deasupra pielii, posibil moi si dureroase, si care de obicei dau senzatia de picioare obosite, dureroase, contractate si grele.

Aceste vene varicoase sau varice, prezinta un risc semnificativ asupra sanatatii, generand dureri atunci cand sunt in stadii avansate de evolutie. De asemena varicele sunt percepute ca inestetice.

 

Factori de risc varice

Factorii de risc pentru varice sunt: predispozitia genetica la afectiuni variocase, boli de ficat, deficiente nutritive si stat pe scaun sau stat in picioare timp indelungat.
Arterele aduc sangele oxigenat de la inima catre diversele parti ale corpului, in timp ce venele duc sangele neoxigenat inapoi la inima.
Circulatia sangelui prin vene este produsa de contractarea si relaxarea muschilor din jurul lor. Venele au valve care se inchid pentru a asigura circulatia corecta a sangelui, intr-o singura directie.
Cand aceste valve functioneaza defectuos, peretii venelor sunt slabiti sau exista o slaba circulatie, curgerea sangelui ar putea fi impiedicata. Aceasta cauzeaza acumularea sangelui in vene, slabirea peretilor vasculari si face intinderea sau umflarea venei in cauza.

Statistica arata ca femeile sunt cu mult mai predispuse la aparitia acestei afectiuni (varice), prin purtarea zilnică a tocurilor înalte, un alt obicei dăunător pentru sănătatea picioarelor, în condiţiile în care muşchii gambelor nu mai pot pompa sânge spre venele membrelor inferioare.

In cazul femeilor insarcinate predispuse la dezechilibre hormonale, riscul aparitiei venelor varicoase este mult mai avansat.

Dieta saraca in fibre, lipsa exercitiilor fizice si obezitatea pot impovara venele.
Ca in cazul oricarei altei afectiuni circulatorii, pacientul trebuie sa aibe o alimentatie sanatoasa, evitand mancarurile picante, alcoolul si fumatul, stresul, eforturile fizice indelungate sau sportul cu greutati (detalii aici).

Pentru detalii și programări sunati la clinica Varicoline, sau va puteti programa online la oricare din cele 14 clinici din Romania.

Posted in Clinica Varicoline - varice by MedicalOnGroup