Cauta
Cautare

Varicele – cauze, optiuni de tratament, lucruri pe care ar trebui sa le stiti

Varicele – cauze, optiuni de tratament, lucruri pe care ar trebui sa le stiti
28 august 2015

Exista o multime de persoane care sufera de varice. Multi oameni nu stiu decat un singur lucru adevarat despre ele: ca au varice si vor sa scape definitiv de ele. Aceste vene umflate si inestetice apar sub piele si de cele mai multe ori sunt albastre inchis sau mov. Varicele au un aspect bolovanos si probabil sunt vizibile pentru oricine se uita la dumneavoastra. Varicele apar de obicei pe picioare si le veti vedea la o multime de oameni in zone cum ar fi partea din spate a gambelor.

Cauze Varice

Nu exista o cauza specifica care poate fi declarata vinovata pentru aparitia varicelor. De obicei, doctorii atribuie aceste vene persoanelor care au peretii vaselor de sange slabiti. Cand peretii venelor sunt slabiti, ele tind sa se separe, iar valvele care se gasesc de-a lungul lor nu se mai pot inchide corespunzator. Aceasta separatie a venelor poate sa va distruga picioarele pe termen lung. Fluxul sangelui este obstructionat in zona in care se gasesc varicele, in loc sa curga liber, si astfel determina aparitia varicelor.

Multi oameni fac varice din cauza varstei. In majoritatea cazurilor, oamenii care au avut locuri de munca care i-au obligat sa stea in picioare pe perioade lungi de timp sunt predispusi aparitiei acestei afectiuni. Femeile au mai multe sanse sa faca varice, decat barbatii. Motivul este faptul ca femeile au un hormon care le permite venelor sa se relaxeze si sa devina mai proeminente, ducand la aparitia varicelor.

Sarcina si obezitatea sunt doi factori principali care determina aparitia varicelor la femei. Se pare ca femeile care nu au dat nastere la copii si si-au ingrijit silueta fac mai rar varice. Exista o serie intreaga de simptome care insotesc varicele. In functie de aceste simptome veti fi in stare sa hotarati daca aveti nevoie de indepartarea chirugicala a varicelor sau daca le lasati asa cum sunt in cazul in care nu va fac probleme.

vene-varicoaseSimptome varice

Multi oameni au marturisit ca au avut sentimente de disconfort din cauza varicelor. Unele dintre aceste sentiment de disconfort sunt cauzate de dureri prea mari in picioare, umflarea zonelor unde se gasesc varicele si inflamarea venei care poate fi insotita si de mancarimi, iar uneori poate aparea si sindromul piciorului nelinistit.

Tratament Varice

Doctorii recomanda sa lasati varicele in pace, daca acestea nu va provoaca alte afectiuni sau simptome in afara de aspectul inestetic. Totusi, daca va cauzeaza un disconfort imens si permanent ar trebui sa luati in considerare efectuarea unui proceduri nechirugicale sau chiar si chirurgicale pentru a scapa de aceste varice.

Mult mai multi oameni opteaza sa se supuna intai procedurilor nechirurgicale inainte sa apeleze la o procedura chirugicala invaziva. Multi doctori prescriu ceea ce se numesc ciorapi de compresie pentru varice. Acesti ciorapi aplica presiune pe vene si pot fi purtati pe sub haine. Presiunea forteaza venele sa se disipeze si stimuleaza circulatia, permitand reluarea fluxului sanguin normal catre inima si ameliorand varicele.

Nimeni nu vrea sa fie nevoit sa apeleze la chirurgie pentru varice, dar daca disconfortul cauzat de ele nu se opreste, apelati la Clinica Varicoline (detalii aici).

La clinica Varicoline se trateaza afectiunile varicoase fara operatie si fara internare.

Posted in Clinica Varicoline - varice by MedicalOnGroup