Disfunctiile sexuale masculine sunt impartite in 4 categorii. Stii care sunt acestea?

Exista foarte multi barbati care se lupta cu una dintre cele patru categorii de disfunctii sexuale. De fapt aceste patru disfunctii sexuale sunt atat de comune incat 1 din 5 barbati pretinde ca a experimentat mai mult de o singura categorie de disfunctie sexuala pe parcursul vietii sale sexuale.
Intelegerea tulburarii suferite si a diferentelor dintre aceste categorii de disfunctii sexuale este de obicei primul pas in depasirea acestui stadiu din viata ta sexuala. Cele patru categorii de disfunctii sexuale sunt dereglarea dorintei sexuale, dereglarea excitarii sexuale, dereglarea durerii sexuale si dereglarea orgasmica.

Dereglarea dorintei sexuale

Aceasta categorie a disfunctiilor sexuale caracterizeaza atat barbatii cat si femeile. In cele mai multe cazuri vina principala o poarta stresul fizic al organismului, lipsa exercitiului fizic si al sanatatii cat si stresul psihic. Principala diferenta intre primele doua categorii de disfunctii sexuale, dereglarea dorintei sexuale si dereglarea excitarii sexuale, este ca excitarea sexuala este considerata o afectiune mai mult fizica pe cand dorinta sexuala este o problema de ordin psihologic. Exista multe variabile care pot interveni, dar principalul mod de a iti imbunatati dorinta sexuala este de a iti optimiza sanatatea corporala si de a-ti elibera mintea.

Dereglarea excitarii sexuale

Aceasta categorie a disfunctiilor sexuale se inrautateste pe masura inaintarii in varsta. Indivizii afectati afirma ca le este greu sa devina excitati sa faca excitarea sa dureze mai mult. Exista multe motive care pot cauza aceasta disfunctie sexuala, si desi poate fi o afectiune rusinoasa, se poate trata cu putina compasiune si sustinere. Incadrarea unui tratament in rutina zilnica te poate ajuta sa iti pastrezi starea de excitare mai mult timp.

Dereglarea durerii sexuale

Aceasta categorie a disfunctiilor sexuale nu este o afectiune de ras si poate fi chiar foarte deranjanta atat pentru barbati cat si pentru femei. Durerea asociata cu actul sexual duce adesea la intreruperea actului sexual si poate duce in final la lipsa totala a dorintei de a face dragoste. Cel mai bun mod de a trece peste aceasta durere sexuala este de a consulta un medic care sa determine motivul principal al durerii si care sa te ajute sa-ti faci un plan de combatere a acesteia.

Dereglarea orgasmica

Aceasta categorie a disfunctiilor sexuale este cea mai raspandita printre barbati. Aceasta se poate trata cu ajutorul anumitor suplimente care pot avea si beneficii ca sporirea libidoului, a potentei s.a (detalii aici).
Indiferent de disfunctia sexuala de care suferi trebuie sa iei mereu in considerare faptul ca aceasta se poate trata cu usurinta, si intr-un mod natural.