Erectia slaba in timpul actului sexual poate aparea atunci cand cele doua artere care alimenteaza penisul nu primesc fluxul de sange necesar, de la inima si aorta. Erectia slaba se datoreaza acestei alimetari insuficiente a penisului.

Erectie slaba ar putea fi definita ca incapacitatea de a mentine o erectie suficient de puternica pentru a continua sau incepe actul sexual.
Penisul este o parte sensibila a corpului si organismul trebuie sa fie in bune conditii pentru a mentine erectia puternica, nervii trebuie sa transmita impulsuri in creier, coloana vertebrala influenteaza penisului, tesutul muscular fibros si vasele de sange din penis trebuie sa fie, de asemenea, in conditii bune pentru a permite penisului o erectie completa, acest lucru nu este posibil atunci cand oricare dintre aceste componente ale organismului nu functioneaza corespunzator.

Cercetarile au aratat ca erectia slaba afecteaza milioane de oameni din lumea de azi. Aceasta problema apare si in mod ocazional, ceea ce nu inseamna ca barbatul care a experimentat in stadiu incipient o erectie slaba va fi afectat in mod constant de aceasta problema. Este normal si nu ar trebui sa va faceti griji, dar daca erectia salba persista mai mult de doua luni, va recomandam sa consultati un medic specialist.

Cauzele erectiei slabe

Erectie slaba este cauzata de fluxul de sange insuficient in tesuturile-burete din penis. Si atunci cand nu se ajunge la un nivel suficient de mare de flux de sange, penisul nu se poate ridica – intarii complet. Aceeasi problema apare in cazul in care tesuturile burete nu pot retine sangele, acest lucru se traduce tot printr-o incapacitate a penisului de a ajunge la dimensiunea maxima.

Exista o mare varietate de factori care au efecte negative asupra arterelor si venelor conducand la o reducere a fluxului de sange si la imposibilitatea de a avea o erectie normala. In special, fumatul si o dieta bogata in grasimi contribuie la reducerea fluxului sanguin. O accidentare in zona penisului poate conduce la erectie slaba. Exista inca multe alte motive pentru cei ce sufera de erectii slabe cum ar fi medicamente pentru depresia, folosirea de droguri, cum ar fi marijuana.

O erectie slaba este o problema, deoarece nu este suficienta pentru a asigura stimularea adecvata pentru partenera, de asemenea, aduce daune increderii de sine. O erectie slaba poate provoca anxietate, care poate duce la ejaculare precoce, sa nu mai vorbim ca erectiile slabe pot fi cu adevarat responsabil fizic pentru ejaculare precoce. Barbatii care sufera de erectie slaba vor contracta adesea muschii PC pentru a ajuta la mentinerea erectiei. Procedand astfel se adauga presiune si stres asupra prostatei. Aceasta sarcina pe prostata va imita contractiile orgasmice si va lubrifia uretra, semnificand ejacularea inevitabila.

Diagnostic pentru erectie slaba?

Consultarea unui medic specialist in problema erectiei slabe consta in aflarea istoricului medical si sexual al pacientului, pentru a descoperi sursa problemei. Pacientul trebuie sa fie onest atunci cand se discuta cu medicul specialist, astfel incat sa fie posibil un diagnostic corect pe baza caruia va urma un tratament pentru erectie slaba.

Medicul poate solicita efectuarea unor examinari medicale mai ample, pentru a exclude unele cauze posibile, prin efectuarea mai multor teste ce vizeaza analizze de sange, enzime hepatice, testosteron liber in sange si proba de urina.

Testarea ecografica trebuie sa fie efectuata cu scopul de a stabili circulatia sangelui in organele genitale, evaluarea neurologica pentru a evalua leziuni ale nervilor, cavernosometrie pentru a determina presiunea vasculara in penis si fluxul de sange in ambele sensuri. Erectia in timpul somnului este un alt mod de testare, dar nu garanteaza rezultate 100% concludente. Este foarte necesar sa se efectueze si examinarea psihosociala pentru a descoperi cauzele problemelor de erectie slabe.

Tratament Erectie Slabe

Clinica ON este clinica medicala cu o activitate de 18 ani in Romania si care este specializata exclusiv in tratamentul disfunctiilor sexuale masculine (detalii aici).