Ulcerul varicos la picior reprezinta o complicatie datorata insuficienței venoase cronice, care afecteaza pana la o treime din pacienti.
Umflarea, erupții cutanate și modificări de culoare in maro, dezvoltate din cauza irigarii slabe cu sânge de la inima. Toxinele se acumuleaza si in cele din urma pielea se va rupe.
Ulcer varicos este o afectiune care poate provoca pacientilor foarte mult rau prin faptul ca le afecteaza viata intr-un mod decisiv. Imaginați-vă ca aveti nevoie de curatarea ranii zi cu zi, drenajul este necesar, mirosul emanat de ulcerul varicos este puternic si foarte neplacut. Din prima zi, viața unei persoane se modificată fundamental, atunci când avem de a face cu un ulcer varicos.
Deși problemele arteriale sunt vizate de tratament în primul rând, de fapt, mai mult de 70% din cazurile de ulcer varicos, sunt legate de vene neetanșe. Din păcate, mulți pacienti suferă de ani de zile de ulcer varicos, înainte de a se prezenta la medic pentru evaluarea medicala. Tratamentele pentru plagi cronice de azi ajuta nu numai la vindecarea ulcerului varicos, dar s-a dovedit ca previn si reaparitia acestuia.
Un ulcer varicos care ne-au chinuit ani de zile se vindeca, de multe ori, in termen de cateva luni daca primesc tratament. În plus, prin procedurile moderne de abaltie venoasa, timpul de recuperare este redus la minim.

Despre ulcer varicos:

Problemele venoase provoca mai mult de 70% din cazurile de ulcer varicos. Din păcate, uneori, este nevoie de ani de suferinta pentru ca un pacient cu ulcer varicos sa se prezinte la medic. Ulcerele varicoase sunt situate, de obicei, pe glezne în zonele de decolorare maro. Umflarea picioarelor, modificări de culoare și erupții pruriginoase preced desfacerea pielii. Tratarea venelor bolnave este o modalitate eficientă de a vindeca cu promptitudine multe ulceratii varicoase. Ciorapi de compresie si exercitiile fizice sunt o necesitate pentru pacienții cu ulcer varicos. Aproximativ o treime din pacienții cu insuficiență venoasă cronică vor dezvolta ulcer varicos.
Cel mai bun mod de a proteja starea de sănătate a picioarelor este de a fi proactiv în tratarea picioarelor atunci când apar probleme pe suprafața lor (detalii aici).

Gangrena diabetica si ulcerul varicos nu trebuie să fie acceptate ca un mod de viață.

In prezent tratamentele medicale moderne elimina afectiunile venoase mult mai usor si pot trata boli venoase severe, rezulta o îmbunătățire a calității vieții, care este atât de importantă.