Tratamentele de la Clinicia Proctoline se pot face si fara anestezie. De obicei se fac cu anestezie locala pentru ca spre deosebire de hemoroizii externi care sunt acoperiti de tegument ce contine si terminatii nervoase, mucoasa nala, situata pe jumatatea superioara a canalului anal, nu contine aceste terminatii si se poate lucra si fara anestezie.
Se foloseste anestezia locala pentru reducerea discomfortului determinat de fortarea sfincterului atunci cand introducem anuscopul, altfel inelele s-ar putea pune si fara anestezie.
Acest tip de tratament nu necesita internare, inelul se aplica in cateva minute si pacientul poate pleca. Pot aparea unele probleme in cazul pacientilor care au hemoroizi in forma mult mai avansata, in acest caz poate aparea durerea daca inelul este aruncat foarte repede fara sa sectioneze hemoridul care ramane trombozat in canalul anal. Acest tip de durere apare si in cazul tratamentului pentru hemoroizi prin scleroterapie, care se foloseste mai putin datorita faptului ca este urmata de dureri, nu foarte mari, mai mici decat in cazul operatiei chirurgicale dar totusi deranjante pentru pacient.