Ejacularea precoce se produce atunci cand un barbat ejaculeaza in timpul actului sexual mai devreme decat si-ar dori el sau partenera.

Cauze pentru ejaculare pecoce

Ejacularea precoce este o problema comuna. Aceasta este doar rareori cauzata de o problema fizica. Ejacularea precoce este cel mai adesea cauzate de anxietate si stimulare prea multa. Pot fi de vina si alti factori psihologici.

Simptomele pentru ejaculare precoce

Barbatul ejaculeaza inainte ca el sau  partenera sa si-ar dori (prematur). Acest lucru poate varia de la inainte de penetrare la un punct imediat dupa penetrare. Acest lucru dauneaza cuplului foarte mult.

Examene si Teste pentru ejaculare precoce

De obicei nu este nevoie de examen clinice avansate. Medicul poate obtine mai multe informatii utile de la intervievarea persoanei sau cuplului.

Tratament pentru ejaculare precoce

Practicile de relaxare ar trebui sa va ajuta sa va rezolvati problema. Unii oameni incearca sa va distraga atentia de la ganduri sexuale pentru a evita un entuziasm prea rapid.
Exista mai multe tehnici utile.
metoda „Stop si incepe”: Aceasta tehnica presupune stimularea sexuala a barbatului pana cand simte ca este pe cale sa ajunga la orgasm. Opriti stimularea pentru aproximativ 30 de secunde si apoi porniti din nou. Repetati acest model pana cand barbatul vrea sa ejaculeze. Ultima data, continua stimularea pana la orgasm.

Metoda „stoarce”: Aceasta tehnica presupune stimularea sexuala a barbatului pana cand este aproape sa ejaculeze. In acel moment, barbatul sau partenera sa strange usor capul penisului  timp de cateva secunde. Opriti stimularea sexuala pentru aproximativ 30 de secunde, si apoi incepeti din nou. Persoana sau cuplu poate repeta acest model pana cand barbatul vrea sa ejaculeze. Ultima data, continua stimularea pana cand barbatul ajunge la orgasm.

Folosirea medicamentelor poate avea unele efecte secundare printe care cresterea timpul necesar pentru a ajunge la ejaculare.

Puteti aplica o crema locala anestezic pentru penis si astfel veti reduce stimulare. Scaderea sensibilitatii in penis poate elimina ejacularea precoce. Folosirea prezervativului poate avea, de asemenea, acest efect pentru unii barbati.

In cazul in care aceste tehnici distrag atentia si nu va ajuta sa mentineti o erectie, alte medicamente utilizate pentru tratamentul ejacularii precoce va poate ajuta.

Evaluarea de catre un medic specialist, psiholog, psihiatru va putea ajuta unele cupluri.
In cele mai multe cazuri, barbatul este capabil sa invete cum sa controleze ejacularea prin educatie si prin practicarea unor tehnici simple. Ejaculare precoce cronica poate fi un semn de anxietate sau depresie. Un psihiatru sau psiholog poate ajuta in tratarea acestor conditii.

Posibile complicatii pentru ejaculare precoce:

Daca barbatul ejaculeaza foarte devreme, inainte de intrarea in vagin, acest lucru impiedica un cuplu sa aiba copii in mod natural.
Lipsa continua a controlului asupra ejacularii poate provoca unuia sau ambilor parteneri nemultumiri in ce priveste viata sexuala. Aceasta poate duce la tensiune sexuala sau alte probleme in relatia de cuplu.

Cand sa Contactati un medic specialist in afectiuni de dinamica sexuala

Apelati la Clinica on, daca aveti o problema cu ejaculara precoce si metodele descrise mai sus nu functioneaza. La Clinica on veti gasi medici urologi, medicina generala si psihiatri, toti specializati in aceste probleme de dinamica sexuala (detalii aici).

Prevenirea pentru ejaculare precoce

Nu exista nici o modalitate de a preveni aceasta tulburare. Cu toate acestea, relaxare poate face mai putin probabil sa apara ejacualrea precoce.