Hemoroizii sunt o afectiune care sperie foarte usor, care in foarte multe cazuri ramane netratata din cauza rusinii pe care o avem sau din cauza temerilor pe care nu putem sa le suprimam.

Ei bine acest lucru trebuie sa se incheie aici. Aceasta afectiune cunoscuta sub numele de hemoroizi nu este una foarte grava, dar poate deveni chiar letala daca nu este tratata la timp si in mod corespunzator.

Care sunt simptomele date de hemoroizi?

Simptomele date de hemoroizi sunt foarte des ignorate sau puse pe seama unor stari adiacente, a dietei etc. Aceste simptome nu sunt nici macar cunoscute in detaliu, iar asta duce la o depistare tarzie in multe cazuri de afectiuni hemoroidale. Aceste simptome sunt senzatiile de mancarime la nivelul anusului, senzatiile de arsura din aceste zone, durerile care apar in urma aplicarii de presiune pe hemoroizi si cel mai grav simptom, sangerarile, care adesea ne sperie.

Cand este momentul sa apelez la un doctor pentru a ma trata de hemoroizi?

Daca aveti sangerari si dureri din cauza hemoroizilor, atunci este momentul sa sunati un doctor. Daca specialistul dvs va va diagnostica cu hemoroizi externi trombozati, care contin cheaguri de sange, sau cu hemoroizi interni de dimensiuni foarte mari, atunci se poate sa va recomande sa apelati la o intreventie chirurgicala. Inlaturarea de hemoroizi se face de obicei printr-o interventie chirurgicala ce poarta denumirea de hemoroidectomie. Pentru a stabili daca aveti sau nu nevoie de aceasta interventie, medicul dvs va va face o examinare rectala, pentru a stabili care sunt cauzele exacte ale sangerarilor si ale durerilor aparute. Procedurile prin care se va face aceasta examinare sunt diverse si includ examinarea anala, care se realizeaza manual, prin palparea canalului anal, anoscopia, ce presupune inserarea unui mic tub luminat in canalul anal pentru a observa in detaliu structura acestuia, proctoscopia, ce presupune inserarea unui proctoscop, un tub care are atasata o sursa de lumina si o camera, sigmoidoscopia, procedura ce examineaza partea inferioara a rectului si care se foloseste pentru a determina existenta polipilor si colonoscopia, procedura clasica folosita la examinarea intestinului gros si a intregului rect pentru zone anormale.

Daca doctorul dvs va avea banuieli cu privire la o afectiune suplimentara inafara de hemoroizi, metoda de examinare folosita va fi una dintre primele trei prezentate mai sus. Daca in urma acestei examinari doctorul dvs va considera ca aveti nevoie de o interventie chirurgicala pentru inlaturarea de hemoroizi, atunci veti fi nevoit sa suferiti o astfel de operatie. Vestea buna este ca doar in cazuri de hemoroizi foarte avansate se recomanda operatia chirurgicala. In cazul hemoroizilor de gradul 1, 2 si 3 se pot folosii metode de tratament minim invazive, fara anestezie generala, fara dureri mari si fara internare (detalii aici).
Este alegera Dvs. Clinica Proctoline este prima clinica din Romania specializata in tratamentul afectunilor ano-rectale fara operatie si fara internare.