Pacientii cu psoriazis au un risc mai mare pentru afectiuni cum ar fi diabetul de tip 2 si afectiuni ale rinichilor.

Boala psoriazis creste riscul pentru urmatoarele afectiuni: 

Artrita psoriazica, o afectiune care poate provoca daune importante si pierderea mobilitatii articulatiilor.
Tulburari oculare, cum ar fi conjunctivita, blefarita, etc.
Obezitatea este mai frecventa la persoanele cu psoriazis, desi legatura dintre cele doua nu este cunoscuta. Persoanele cu psoriazis au mai multe sanse de crestere in greutate, deoarece psoriazisul le restrictioneaza nivelul de activitate.
Diabet de tip 2, o boala care este caracterizata prin zaharul din sange, are un risc mai mare de aparitie la cei cu psoriazis moderat pana la sever.
Hipertensiunea arteriala si afectiunile cardiovasculare au un risc mai mare pentru cei cu psoriazis datorita inflamatiei in exces din organism, se asociaza si cu un risc crescut de obezitate.
Persoanele cu psoriazis sunt de aproape trei ori mai predispusi la un atac de cord, comparativ cu cei care nu au psoriazis.
In plus, bataile inimi neregulate si riscul de accident vascular cerebral sunt mai mari pentru cei cu psoriazis.
Unele medicamente pentru psoriazis pot provoca niveluri anormale de colesterol si astfel creste riscul de arteroscleroza (artere intarite).
Boala celiaca este o boala autoimuna care provoaca daune in intestinul subtire, atunci cand este consumat glutenul.
Un studiu a constatat ca mai mult de o treime din persoanele cu psoriazis au un grad ridicat de anticorpi de gliadina in sange (gliadina este proteina din grau, care nu poate fi digerata in mod corespunzator de catre persoanele care au o boala celiaca si sensibilitate la gluten).
Boala Crohn este o afectiune inflamatorie cronica a tractului gastro-intestinal, care poate provoca diaree, sangerare rectala, nevoia de a merge la baie, crampe abdominale si dureri, senzatie de evacuare incompleta, si constipatie.
Boala Parkinson este o afectiune neurologica cronica, care progreseaza lent in cele mai multe cazuri.
Afectiuni ale rinichilor apar atunci cand rinichii nu mai pot filtra sangele in mod corespunzator, astfel se formeaza deseuri care se acumuleaza in organism (detalii aici).

Psoriazisul mai poate provoca urmatoarele probleme:

Problemele emotionale, cum ar fi stima de sine scazuta, depresie, izolarea sociala, dificultati la locul de munca, scoala, si alte activitati