Care sunt problemele fizice care pot afecta dinamica sexuala (impotenta, ejaculare precoce) si cum se pot rezolva?

In primul rand exista factorii de risc cardiovasculari, din pacate extrem de raspanditi in randul populatiei.

Grasimile care ataca vasele de sange au tendinta sa le obstructioneze, hipertensiunea arteriala, medicamente implicate in cadrul tratamentului pentru hipertensiune arterial, sedentarismul, fumatul, obezitatea, etc.

Spre exemplu, sedentarismul care poate parea cel mai benign este cauza unui procent de ordinal zecilor, oricine poate face miscare si acest lucru este mult mai usor de realizat decat renuntarea la fumat, spre exemplu.

Diabetul si tulburarile de glicemie sunt alti factori foarte raspanditi (cca 30% din populatie).

In concluzie factorii de risc cardiovasculari au un rol foarte important datorita faptului ca reusita actului sexual, pentru barbat, depinde foarte mult de vascularizatie si de ceea ce putem numii limitele aparute datorita acestor afectiuni care genereaza problem de dinamica sexuala (impotenta, ejaculare precoce).
In domeniul fizicii avem un instrument numit dopler, acesta poate masura fluxuri, poate masura debitul unui rau. In domeniul medical este folosit acest dopler pentru a se determina fluxul prin vasele de sange.
Organul sexual masculin depinde de doi factori principali pentru a putea functiona normal:

1. Cat de bine poate fi vascularizat pentru ca erectia este, pur si simplu, o umplere cu sange a organului respectiv. Sangele este retinut de o fascie inextensibila, ca un burete care se umfla, aceasta nefiind extensibila, capata aspectul de penis in erectie.
2.Integritatea vaselor de sange care sa permita efectuarea acestui lucru mecanic
Investigatiile medicale sunt esentiale pentru un diagnostic corect si stabilirea unui tratament corespunzator.
In cadrul Clinicii On aparatul dopler are un rol important si face parte din protocolul investigatiilor medicale pentru problemele de dinamica sexuala (impotenta, ejaculare precoce).