Program de sanatate ano-rectala

Tratamentele pentru hemoroizi au existat din cele mai vechi timpuri, aceasta afectiune fiind una foarte veche si foarte studiata de catre specialisti.
Exista tratamente adevarate pentru hemoroizi? Au efectul dorit? Se poate si fara operatia chirurgicala clasica?
Daca esti una dintre acele persoane care isi pun des aceasta intrebare, ei bine, afla ca hemoroizii se pot trata cu usurinta, si ca exista o multitudine de tratamente pentru hemoroizi pe care le poti incerca. Daca aceasta intrebare te framanta, probabil ca pana acum ai fost dezamagit de cateva tratamente pentru hemoroizi recomandate de specialisti sau de catre prieteni ai caror prieteni s-au „vindecat” cu ajutorul lor (detalii aici). Acest lucru nu denota decat faptul ca toate acele tratamente pentru hemoroizi au fost unele gresite, inventate sau aplicate gresit, si ca acestea nu au contribuit cu nimic la vindecarea hemoroizilor, si chiar poate au dus la agravarea acestei afectiuni.

Clinica Proctoline este prima Clinica din Romania specializata in tratamentul ambulatoriu pentru HEMOROIZI si FISURI ANALE fara operatie si fara internare.

Clinica Proctoline a fost deschisa in Romania in urma cu 20 de ani si de atunci au fost tratati în clincile noastre peste 130.000 de pacienti.

TRATAMENTUL PROCTOLINE se desfasoara fara internarea pacientului. Acesta nu este scos din sfera preocuparilor sale iar absenta anesteziei, elimina o serie de complicatii anestezico-chirurgicale posibile. Nu exista durere posterapeutica iar rezultatele sunt de lunga durata postinterventie.

Ca si in cazul oricarei afectiuni, cel mai bun tratament pentru hemoroizi este prevenirea. Pentru cei mai multi oameni, prevenirea pentru hemoroizi este sinonima cu prevenirea scaunelor tari. Scaunele tari duc la depunerea unui efort prea mare pentru eliminarea lor, iar acest efort suplimentar duce la hemoroizi. Scaunele tari agreseaza acei hemoroizi deja existenti facandu-i sa sangereze. Depunerea unui astfel de efort in mod constant fara nici o modificare în comportament, dieta şi modul dumneavoastra de viata va duce la aparitia hemoroizilor. Asadar, daca nu doriti sa suferiti o operaţie pentru hemoroizi, medicul proctolog va da doua sfaturi simple: mancati sanatos si faceti exercitii fizice.

Cand ar trebui să mergem la doctor pentru un diagnostic pentru hemoroizi?

Este posibil ca uneori să simtiti mancarimi si durere. Cu toate acestea, exista si alte afectiuni sau probleme ce tin de zona anala, precum fisurile anale, care au aceleasi simptome ca hemoroizii. Pentru a fi siguri ca in cazul dumneavoastra este vorba de hemoroizi, ar trebui să mergeti la doctor. Nu incercati să tratati ceva de care credeti că suferiti, cand este posibil să fie vorba de altceva, poate mai serios. Hemoroizii interni necesita, de asemenea, opinia unui medic. In acest caz, hemoroizii pot fi usor diagnosticati daca pot fi localizati, cum se intampla in cazul hemoroizilor interni care prolabeaza prin anus sau care cauzeaza sangerari rectale. Desi poate fi o experienta stanjenitoare, este mai bine ca un medic calificat să va puna un diagnostic corect si implicit sa va recomande un tratament hemoroizi, cel mai potrivit pentru cazul dumneavoastra.

In Romania, clinica Proctoline este prezenta de peste 20 de ani. Aici lucreaza numai medici specialist cu experienta si care beneficiaza de aparatura performanta.
Clinicile noastre sunt prezente in toata lumea (peste 100 de clinici) si in 14 orase din Romania: Bucuresti, CONSTANTA, TULCEA, Brasov, Timisoara, Iasi, Craiova, Oradea, Tg Mures, Sibiu, Baia Mare, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Vaslui.