Disfunctia sexuala masculina este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate care afecteaza oamenii si este mai frecventa o data cu inaintarea in varsta. Disfunctia sexuala masculina poate fi cauzata de probleme fizice sau psihologice.

Clinica Medicala On este prima clinica la nivel mondial, dedicata tratamentului disfunctiilor sexuale masculine (impotenta, ejaculare precoce, erectie slaba) si este prezenta in Romania inca din anul 1997.

Tipuri principale de disfunctii sexuale masculine

Libido scazut (interes sexual)
Disfunctia erectila (dificultate in atingerea sau mentinerea erectiei) se manifesta sub forma de erectie slaba sau impotenta.
Ejacularea precoce (ajunge la orgasm [climax sexual] prea repede)
Intarzierea sau inhibarea orgasmului
Anomalii fizice ale penisului

Cauzele disfunctiilor sexuale masculine

Problemele de natura sexuala in cuplu pot duce la disfunctii sexuale.
Niveluri scazute de testosteron, hormonul masculin (o afectiune cunoscuta sub numele de hipogonadism) poate provoca libido scazut sau erectie slaba/impotenta.
Anumite medicamente, cum ar fi antidepresive si medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale, pot cauza disfunctii erectile.
Functia erectila poate fi afectata de un accident vascular cerebral, deteriorarea nervilor din cauza diabetului sau interventiilor chirurgicale.
Tulburari care afecteaza vasele de sange, cum ar fi arteroscleroza (rigidizarea arterelor) si a hipertensiunii arteriale, sunt factori de risc pentru erectie slaba sau impotenta.
Stresul cotidian este o cauza majora pentru disfunctia sexuala masculina.
Alte cauze posibile ale disfunctiei sexuale includ fumatul, obezitatea, tulburari renale, depresia, tulburarile de anxietate, si alcoolism.

Diagnosticarea disfunctiilor sexuale masculine

Daca nu mai sunteti multumit de prestatia Dvs in viata sexuala (lucrurile nu mai merg asa cum v-ati dori sau cum mergeau odinioara), programati-va la Clinica ON.

O discutie cu medicul, in care veti descrie situatia si veti primi intrebari are scopul de a determina daca cauza este fizica, psihologica, sau o combinatie a celor doua. Aceasta discutie este foarte importanta in stabilirea diagnosticului, de aceea este foarte importanta transparenta Dvs. Clinica On va asigura discretia maxima!

Un examen fizic general, inclusiv examinarea penisului si testiculelor, vor fi efectuate, de asemena mai pot fi efectuate si alte teste, pentru a evalua sanatatea dumneavoastra.

Analizele de sange pot fi efectuate pentru a determina daca exista o problema hormonala care contribuie la disfunctia sexuala (detalii aici).

Tratarea disfunctiei sexuale masculine

Cauzele psihologice de disfunctie sexuala masculina, cum ar fi probleme de relatie, pot fi rezolvate prin consiliere, fie individual, fie in cuplu. Terapia sexuala cu un terapeut specializat in disfunctii sexuale poate ajuta foarte mult.

Tulburarile de depresie sau anxietate pot avea nevoie de tratament.

Orice problema fizica care ar putea afecta functia sexuala ar trebui sa fie abordata.

Daca un medicament interfereaza cu functia sexuala, ar putea fi posibil sa se schimbe sau sa se intrerupa medicatia.

Medicamentele prescrise care trateaza disfunctia erectila pot ajuta un barbat sa atinga si sa mentina erectii.
La Clinica On tratam disfunctiile sexuale masculine cu succes. Medici nostri sunt specializati in clinicile noastre din strainatate si tratamentele sunt ultramoderne si performante.
Foarte important este faptul ca tratamentele au efecte de lunga durata, nu riscati nimic pentru ca sunteti in permanenta supravegheati medical si beneficiati de discretie maxima.